Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

انواع شبکه کامپیوتری

انواع شبکه کامپیوتری
۱۳۹۵/۰۹/۳۰ modir

انواع شبکه کامپیوتری

شبکه های کامپیوتری انواع مختلفی دارن و بر اساس معیار های مختلفی دسته بندی میشن ؛ اما به طور کلی ( و علمی ) شبکه های کامپیوتری بر اساس اندازه به سه گروه کلی تقسیم میشن که من هر کدوم رو در حد تیتر خدمت تون توضیح میدم .

شبکه کامپیوتری محلی یا LAN

شبکه LAN یا Local Area Network کوچکترین نوع شبکه کامپیوتریه . شبکه LAN برای ارتباط بین کامپیوتر های یک شرکت ، مدرسه ، ساختمان مسکونی یا تجاری مورد استفاده قرار میگیره . در کل شبکه های LAN از لحاظ موقعیت جغرافیایی و تعداد کامپیوتر ها محدودن . شبکه های محلی یا LAN برای انتقال اطلاعات داخل یه مجموعه کوچیک راه اندازی میشن و به همین خاطر برای راه اندازی یک شبکه LAN نیازی نیست از جایی مجوز بگیرید و یا با مخابرات هماهنگ کنید . خیلی راحت می تونید چند متر کابل و چند تا کارت شبکه و یه سوئیچ بخرید و خیلی راحت چنتا کامپیوتر رو بهم وصل کنید . کامپیوتر های داخل یک مدرسه ، مغازه ، شرکت ، کافی نت و … در قالب یک شبکه LAN کار میکنن . شبکه های LAN بسیار ارزان هستن ، سرعت بسیار خوبی دارن و احتمال وقوع خطا و مشکل در شبکه LAN کمتره . ضمن اینکه اگر ایرادی هم در یک شبکه LAN به وجود بیاد خیلی راحت و سریع میشه عیب یابی کرد .

شبکه کامپیوتری شهری یا MAN

شبکه من MAN یا Metropolitan Area Network ( تلفظ کنیدˌmet.rəˈpɒl.ɪ.tən ) نسبت به شبکه های LAN بزرگ تر هستن و می تونن وسعتی به اندازه یک شهر ( یا بزرگ تر ) رو پوشش بدن . در واقع میشه گفت از اتصال چند شبکه LAN به همدیگه یک شبکه MAN تشکیل میشه . برای راه اندازی یک شبکه MAN حتما باید با مخابرات ( و شاید ارگان هایی مثه سازمان تنظیم قوانین ارتباطات رادیویی ) هماهنگ کنید و مجوز های لازم رو بگیرید . شبکه MAN چند شبکه LAN رو بهم وصل میکنه . مثلا تصور کنید یک شرکت ۱۰ تا شعبه در سطح شهر داشته باشه . برای ایجاد ارتباط بین کارمندان این شعبه ها باید یک شبکه MAN راه اندازی بشه . با راه اندازی یک شبکه MAN شبکه محلی هر شعبه با سایر شعبه ها می تونه ارتباط داشته باشه . سرعت شبکه های MAN نسبت به LAN کمتره ، احتمال وقع خطا بیشتره و طبیعیه که عیب یابی شبکه هم سخت تره . هزینه راه اندازی شبکه های MAN نسبتا زیاده و فقط برای شرکت ها و ارگان ها مقرون به صرفه است .

شبکه کامپیوتری جهانی یا WAN

شبکه جهانی WAN یا World Area Network بزرگ ترین و پیچیده ترین نوع شبکه است . محدوده تحت پوشش شبکه های WAN در اندازه کشور و یا حتی قاره است . همونطور که کاملا مشخصه راه اندازی شبکه های WAN به مجوز های قانونی زیادی نیاز داره و میشه گفت فقط دولت ها و شرکت های بسیار بزرگ می تونن این مجوز ها رو بگیرن . شبکه های WAN در واقع شبکه های محلی سازمان ها رو به اینترنت متصل میکنه . شبکه Internet بزرگ ترین شبکه WAN در جهانه . سرعت انتقال در شبکه های جهانی ( WAN ) به مراتب کمتر از شبکه های MAN و LAN هست اما محدوده پوشش وسیعی داره . یعنی در یک شبکه WAN یه کاربر تو ایران می تونه با یه کاربر دیگه در یک کشور دیگه ( مثلا کانادا که خیلی دوره ) ارتباط برقرار کنه و با هم تبادل اطلاعات یا مکالمه تلفنی اینترنتی داشته باشن ( مثه وایبر و تلگرام و … ) . متاسفانه در شبکه های WAN نرخ خطا خیلی زیاده و عیب یابی سیستم هم سخت تره .

علم شبکه بسیار پیچیده است و در یک مقاله کوتاه نمی گنجه . ایشالا به مرور پست های زیادی درباره شبکه می نویسیم پس یادتون نره حتما مطالب مربوط به شبکه رو در علم فردا دنبال کنید .

نظرات (0)

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*